06 34 89 29 00 info@greetjedijk.nl

Hoe werkt het? 

Bloesemtherapie vormt de start en de basis van de behandeling.

Door emoties in balans te brengen met behulp van passende bloesemremedies is de eerste stap naar herstel gezet. Andere natuurlijke therapieën en coaching kunnen de bloesemtherapie aanvullen en versterken.

Tijdens het intakegesprek wordt op basis van uw persoonlijk verhaal en uw antwoorden op mijn vragen een combinatie van de meest passende bloesemremedies samengesteld. Deze gaat in een pipetflesje mee naar huis. Bij volgende afspraken evalueren we het effect en stel ik aan de hand van het veranderde beeld een nieuwe combinatie samen.

De bloesemremedies worden in druppelvorm ingenomen. De gebruikelijke dosering is 4 keer per dag 4 druppels en is voor kinderen en volwassenen gelijk. Bij normaal gebruik kan een flesje zo’n tweeëneenhalf tot drie weken mee. Afhankelijk van mijn inschatting en in overleg krijgt u één of twee flesjes mee naar huis.

Hoe lang de remedies nodig zijn hangt van de ernst van de klacht af en of het om een acute of chronische toestand gaat. Bij een acute klacht (jonger dan twee weken) werken de remedies snel en effectief. Bij een chronische klacht werken de remedies als de schillen van een ui. Eerst worden de oppervlakkige emoties in balans gebracht, daarna de onderliggende emoties tot de kern van de onbalans is bereikt.

Kinderen

Wanneer een kind mijn hulp nodig heeft, dan vind het eerste gesprek met de ouder(s) plaats zonder dat het kind erbij is. 
Dit heeft te maken met vragen die ik liever niet bespreek in zijn of haar aanwezigheid.  Lees meer > 

Bloesemtherapie is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts.