06 34 89 29 00 info@greetjedijk.nl

Bloesemtherapie
voor meer harmonie in jezelf en met je omgeving

Bij innerlijke onrust

Boesemtherapie is effectief bij innerlijke onrust in wat voor vorm dan ook.
De bloesems verminderen verdriet, woede, ongeduld, depressiviteit, wanhoop en elke andere belastende gemoedstoestand.

De therapie bestaat uit extracten van bloesems van bepaalde planten, bomen en struiken en is in de vorige eeuw ontwikkeld door dr. Edward Bach (1886-1936).
Inmiddels zijn er ook door anderen bloesemremedies ontwikkeld. Bijvoorbeeld de Australian Bush Remedies en uit Nederland de remedies van Bram Zaalberg en de Star Remedies.

Werking

De bloesems brengen je gevoelens in balans en verzachten negatieve karaktertrekken. Ze worden in de vorm van druppels ingenomen en je kunt ze naast andere medicatie gebruiken; het maakt voor de werking van beide geen verschil.

 

Voor wie?

Jong of oud, bloesemtherapie is geschikt voor iedereen.
En ook al is de werking subtiel, de remedies zijn in staat in bepaalde gevallen reguliere medicatie te vervangen of overbodig te maken.
Doordat de bloesems innerlijke spanningen opheffen nemen ze ook de oorzaak weg van veel psychosomatische klachten. Wanneer de geest tot rust komt, volgt het lichaam. Zo verminderen de bloesems indirect pijn en ander lichamelijk ongemak.

Duur

Hoe lang je remedies in moet nemen is afhankelijk van de duur en de intensiteit van je klachten. Kinderen zijn normaal gesproken eerder in balans dan volwassenen.

Star Remedies

Ik werk zowel met de originele Bach Remedies als de Star Remedies, gemaakt door Madeleine en Micha Meeuwesse uit Badhoevedorp.