06 34 89 29 00 info@greetjedijk.nl

Laat uw voeding uw medicijn zijn

en uw medicijn uw voeding
Hippocrates (480 v. Chr. – 370 v. Chr.)

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is erop gericht het lichaam te voorzien van de optimale hoeveelheid van alle benodigde voedingsstoffen, in goed opneembare vorm.

De basis hiervan vormt een volwaardige en gevarieerde voeding, eventueel aangevuld met voedingssupplementen.
Orthomoleculaire therapie kan zowel worden ingezet om ziekte te voorkomen als om ziekte te behandelen.

Orthomoleculair betekent: de juiste moleculen in de optimale hoeveelheid. Deze term is in 1968 geïntroduceerd door Linus Pauling, een Amerikaanse scheikundige die zowel een nobelprijs voor de scheikunde heeft gewonnen (1954) als de nobelprijs voor de vrede (1962).

 

Volwaardige voeding

De basis voor een goede gezondheid en het voorkomen van klachten is een volwaardige gevarieerde voeding.

Een volwaardige gevarieerde voeding zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen binnen krijgt en zo min mogelijk belastende stoffen. Helaas is het, ook voor mensen die gezond zijn en geen klachten hebben, haast onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Veel mensen denken dat ze gezond eten, maar in de praktijk blijkt dat vaak niet het geval.
Ons eten is in de afgelopen eeuw gezonder en veiliger geworden, maar doordat we verkeerde voedingsgewoontes hebben ontwikkeld (teveel eten en naar verhouding teveel transvetzuren en te weinig groente, fruit en vis) leiden we toch aanzienlijk gezondheidsverlies.

 Advies

Tijdens een orthomoleculair advies help ik je om een zo goed mogelijk voedingspatroon te ontwikkelen en ondersteun dit indien nodig met voedingssupplementen. Een orthomoleculair advies over voeding en voedingssupplementen is altijd individueel bepaald: iedereen is uniek en heeft zijn eigen specifieke behoeftes.