06 34 89 29 00 info@greetjedijk.nl

Een geneesheer heeft maar één doel. Genezen, het maakt niet uit hoe

Hippocrates (480 v. Chr. – 370 v. Chr.)

Werkwijze

We beginnen met jouw verhaal en jouw klachten. Ik luister naar je en schat vervolgens in wat er nodig is om de situatie te verbeteren.

Om uit te vinden welke lichamelijke, psychische, chemische en/of sociale factoren mogelijk jouw klachten veroorzaken maak ik onder andere gebruik van spiertesten.

De spiertest

De spiertest is een uiterst tijdsbesparende en effectieve diagnostische methode, afkomstig uit de kinesiologie. Ik maak er o.a. gebruik van bij het kiezen van een behandeling en bij het vaststellen van doseringen.
Met behulp van een spiertest wordt het mogelijk om met het onbewuste te communiceren en duidelijke ja/nee antwoorden te krijgen

 

 

 

Ja of nee

Door de sterkte van een spier te testen, komt er antwoord op een bepaalde vraag.
Bij een ja-antwoord, waarbij het onderbewuste het eens is met de vraag, ontstaat er een spiersterkte. Bij een nee-antwoord waarbij het onderbewuste het oneens is met de vraag, ontstaat er een spierzwakte.

Aan de hand van wat uit je verhaal en de spiertesten komt geef ik je advies en zet ik een behandeling in.

De therapie

Ik maak gebruik van diverse therapievormen maar meestal start ik de behandeling met bloesemtherapie, wel of niet in combinatie met vitaminen- en mineralenadviezen.
Aanvullend breng ik je energiehuishouding in balans. Afhankelijk van wat er verder nog nodig is zet ik bijvoorbeeld homeopathie, spagyriek of andere behandelvormen in. Coaching is een optie voor wie daar behoefte aan heeft.
Voor meer informatie over de therapieën verwijs ik je naar de betreffende pagina’s.

 Vervolgconsulten

Tijdens vervolgconsulten bespreken we hoe de therapie uitwerkt en kijk ik of en waar er aanpassingen nodig zijn.

Deze vervolgafspraken plan ik in overleg en naar behoefte in.

Hoeveel consulten

Het is lastig aan te geven hoe lang een behandeltraject gaat duren. Kinderen zijn sneller in balans dan volwassenen en een complexer probleem vraagt meer tijd dan een eenvoudig probleem. Verbetering van je klachten kan al binnen enkele dagen optreden .