06 34 89 29 00 info@greetjedijk.nl

Energetische therapie

wij zijn energie, meer dan al het andere 

Energie en gezondheid

Rondom en door ons lichaam stroomt energie door een energetisch stelsel wat bestaat uit meridianen, chakra’s en een aura. 

Bij een blokkade in onze energie voelen we ons moe, lusteloos en ziek. Een ophoping van energie ergens in het systeem resulteert in hyperactiviteit.
Een evenwichtige energiestroom is dan ook een waarborg voor een optimale gezondheid.

Meridianen

Zoals onze bloedvoorziening door een netwerk van (slag) aderen loopt, stroomt er energie door een netwerk van energiebanen, de meridianen.
Die meridianen voorzien o.a. onze organen van voldoende energie en zorgen daarmee voor een optimale werking.

 

 

Chakra’s 

 Onze chakra’s zijn centrale plekken op en in ons lichaam waardoor de energie vanuit onze omgeving ‘naar binnen wordt gehaald’.

Daarnaast vormen ze ook een schakel naar belangrijke levensgebieden, bijvoorbeeld ons gevoel van geborgenheid, onze seksualiteit, creativiteit, relaties, expressie en communicatie, enz.

Storingen in de werking van de chakra’s werken niet alleen door op onze lichamelijke constitutie maar bepalen dus ook voor een groot deel ons welzijn en succes.

Het aura

Rondom en deels in ons lichaam bevindt zich een omhulling van energie die je aura wordt genoemd.
Je kunt iemands aura voelen als die persoon voor je gevoel te dicht bij je staat.
Vaak voel je onbewust aan hoe iemand zich voelt; we zeggen dan dat iemand een ‘goed of slecht aura’ heeft. 
Door middel van je aura sta je dus in contact met je omgeving maar jouw binnenwereld vertaalt zich ook in je aura.

Therapie

Je aura kan beschadigd raken door bijvoorbeeld een trauma of een ongeluk waardoor er ‘gaten’ kunnen ontstaan. Je wordt dan kwetsbaarder voor negatieve invloeden en wordt sneller ziek.

Het dichtmaken van die gaten met behulp van een eenvoudige techniek zorgt voor een stevig aura en een betere gezondheid.

Meridianentherapie bestaat uit het in balans brengen van de energiebanen door het vasthouden van een aantal punten op het lichaam. Voor iedere meridiaan (er zijn twaalf) zijn dat twee combinaties van twee punten aan beide zijden van je lichaam.

Het zuiveren van je chakra’s (er zijn zeven hoofdchakra’s) gebeurd door een eveneens eenvoudige techniek die je meestal liggend ondergaat.