06 34 89 29 00 info@greetjedijk.nl

Reiki en polariteitsmassage

Reiki en polariteitsmassage zijn behandelingen waarbij energie via de handen wordt doorgegeven en evenwichtig over het lichaam verdeeld. Alle energetische behandelingen stimuleren het zelfgenezend vermogen en hebben een positief effect op lichaam en geest.

Reiki

“Rei”betekent universeel en “ki” energie of levenskracht”. Universele (levens)kracht dus. Bij Reiki wordt energie via handoplegging doorgegeven. Reiki behoort tot de oudste geneeswijzen die de mensheid kent. De reactie die we van nature hebben om een hand op een pijnlijke plek te leggen, kan gezien worden als een vorm van Reiki. Reiki helpt om klachten te verminderen en lichaam en geest in balans te brengen.

Werkwijze

Reiki wordt over de kleding heen gegeven. U ligt (of zit) comfortabel en ik plaats mijn handen op of boven die plaatsen van uw lichaam waar de energie het meest nodig is. Intieme plaatsen worden uiteraard niet aangeraakt tijdens de behandeling. Er hoeft geen diagnose te worden gesteld, de energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft. Blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Reiki geven is even ontspannend als Reiki ontvangen omdat de energie door de gever en de ontvanger stroomt. Er wordt niet met eigen energie gewerkt, waardoor ook geen ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden.

Veel mensen ervaren tijdens een Reikibehandeling een diepe ontspanning, een weldadige warmte, innerlijke rust en/of aangename prikkelingen. In deze ontspanning stelt het lichaam zich het meest open voor genezing en komt er een helingsproces op gang.

Voor wie?

Reiki is in principe geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of klacht. In een aantal situaties is het echter aan te raden geen Reiki behandeling te ondergaan of deze aan te passen. U kunt voor meer informatie vrijblijvend contact opnemen.

Ervaringen van anderen:

“Ik kan er weer tegenaan. Heb veel meer energie nu”. “Ik voelde allerlei tintelingen over mijn hele lichaam. Ook kreeg ik het heerlijk warm”.

“Mijn darmen werken beter sinds de Reikibehandelingen”.

“Ik merk dat ik door de Reiki minder pijn heb”

Polariteitsmassage

Bij polariteitsmassage gaat men er vanuit dat ons lichaam, net als de aarde, over polen beschikt die geladen zijn. De bovenkant van ons lichaam is positief geladen en onze voeten hebben een negatieve lading. Polariteitsmassage heeft als doel de energie, de levenskracht, die door en om ons lichaam stroomt, weer in evenwicht te brengen. Blokkades worden hierdoor opgeheven.

Werkwijze

Polariteitsmassage kunt u zowel gekleed als ongekleed ondergaan. U ligt op de massagetafel en ik pas drie verschillende soorten aanrakingen toe, namelijk diepe massage, lichte aanraking zonder druk en niet-lichamelijke aanraking, waarbij ik mijn handen op korte afstand van het lichaam houd. Diepe massage kan geblokkeerde energie losmaken. Lichte aanraking en niet-lichamelijke aanraking polariseert de energie.

Voor wie?

Polariteitsmassage is geschikt voor jong en oud. Deze massage werkt als ondersteuning bij een fysiek of emotioneel genezingsproces en werkt preventief ter voorkoming van klachten. Polariteitsmassage helpt bij een persoonlijke groei- en bewustwordingsproces; het geeft inzicht in uw denken, gevoelens en uw wensen. Dit alles heeft een helend effect op uw totale welzijn.

Ervaringen van anderen

“ Het voelt zo heerlijk ontspannen, ik val tijdens de behandeling gewoon in slaap”.