06 34 89 29 00 info@greetjedijk.nl

Schüssler celzouten

Celzouten van dr. Schüssler zijn lichaamseigen enkelvoudige mineralen die normaal bij iedereen in het lichaam aanwezig zijn. Deze celzouten zijn essentieel voor de goede werking van o.a. de stofwisseling. Als de stofwisseling door een gebrek aan celzouten niet goed meer kan functioneren, komt er een overbelasting en krijgt men gezondheidsklachten. Deze gezondheidsklachten zijn vaak chronisch en kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn.

Celzouten van dr. Schüssler zijn verdunde (verwreven) mineraalzouten die zó klein zijn gemaakt dat het lichaam deze herkend als iets dat in het lichaam aanwezig zou moeten zijn en daarom worden de celzouten onmiddellijk door de cellen in het lichaam opgenomen. Vitaminen- en mineralenpreparaten die onverdund ingenomen worden (bijvoorbeeld calcium-, magnesium- of ijzersupplementen uit de supermarkt of apotheek) worden niet altijd even goed door het lichaam opgenomen en kunnen bij langdurig gebruik een overbelasting vormen voor het lichaam. Dit komt dan omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken. Verdunde mineraalstoffen, zoals de celzouten van Dr Schüssler, kunnen zonder problemen door het organisme in de cellen worden opgenomen. De verdunning maakt het gelijktijdig onmogelijk om teveel van deze stoffen in te nemen.

Schüssler zouten zijn dus geen medicijnen en men kan ze zonder problemen combineren met elke vorm van medicatie en/of supplementen. De Schüssler zouten zijn afgeleid van de fundamentele bouwstoffen en mineralen van het lichaam, waaronder magnesium, calcium, kalium, enz.

Werkwijze

Schüssler celzouten zijn zo geproduceerd dat ze gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Tekorten worden hierdoor snel aangevuld zonder dat overdosering dreigt. U neemt de celzouten in tabletvorm in en laat ze in de mond smelten voordat u ze inslikt.

Voor wie?

Celzouten zijn geschikt voor jong en oud. Ze kunnen uw weerstand verhogen en bij veel gezondheidsklachten worden ingezet. Zolang geen weefsels of organen onherstelbaar zijn beschadigd, zijn de klachten omkeerbaar. Celzouten kunnen daar een belangrijke rol in vervullen. In andere gevallen kunnen de celzouten ondersteunend worden ingezet om de klachten te verminderen.

Ervaringen van anderen:

“Ik ben gek op de Magnesium Phosphoricum, ik slaap er zo lekker op!”

“Ik heb duidelijk meer energie nu ik de celzouten inneem”.

“Ons zoontje doet het zo goed, is zelden meer ziek en heeft ook geen oorontstekingen meer”.