06 34 89 29 00 info@greetjedijk.nl

Werkwijze

De therapie begint met een uitgebreid intakegesprek aan de hand van een vragenlijst. Die vragen gaan over je klachten en hoe je in bepaalde situaties reageert. Aan de hand van de antwoorden en wat er in het gesprek verder nog naar voren komt, combineer ik een aantal bloesems die je in een pipetflesje mee naar huis krijgt.

Bij volgende consulten evalueren we wat de druppels hebben gedaan en kan ik, als dat nodig is,een nieuwe combinatie voor je samenstellen. De eerste afspraak duurt ongeveer anderhalf uur. Vervolgafspraken vinden in overleg plaats en duren ongeveer een uur. Er zijn meerdere afspraken nodig. In het begin spreken we vaker af, zo ongeveer elke twee, drie weken. Later zitten er langere tussenpozen tussen elke afspraak.  Lees meer > 

Kinderen

Wanneer het om een afspraak voor je kind gaat, komt je bij de eerste afspraak zonder je kind.Dit heeft te maken met bepaalde vragen die ik liever niet bespreek waar je kind bij is. Ook bij kinderen wil ik graag weten hoe hun karakter is en hoe ze in bepaalde situaties reageren. Heel jonge kinderen kunnen dat natuurlijk niet onder woorden brengen. Daarom is het belangrijk om bij hen vooral op hun gedrag te letten.    Lees meer > 

Dosering en gebruik

Aan het eind van het consult krijg je één of twee pipetflesjes van 30 ml. mee, waaruit je 4 keer per dag 4 druppels kunt nemen. De dosering is voor kinderen en volwassenen gelijk. Naar behoefte mag je de remedies ook vaker innemen. Je kunt de druppels rechtstreeks in de mond druppelen of in een glas water doen (dan moet je uiteraard wel het hele glas leeg drinken). Denk er wel om dat het pipetje niet met je tong of speeksel in aanraking mag komen. De bloesemremedies zijn niet verslavend, kennen geen bijwerkingen en ze kunnen gewoon naast andere medicijnen worden gebruikt.

Zwangeren

De hoeveelheid alcohol ter conservering is echt minimaal maar mocht je zwanger zijn of de remedies zijn bestemd voor een baby of klein kind, dan kun je het bloesemmengsel eerst vermengen met heet water, zodat de alcohol vervliegt. Vervolgens laat je het water afkoelen.

Duur

Hoe lang je de remedies nodig zult hebben hangt van de ernst van je klacht af en of het om een acute of chronische toestand gaat. Hoe langer je last hebt van een bepaalde klacht, hoe langer het ook duurt voordat je er af bent. Deze methode werkt als het pellen van een uit. Door het gebruik van bloesems kunnen er andere emoties en stemmingen naar boven komen waar je dan weer nieuwe bloesems voor krijgt. Je pelt laag voor laag af, naar de kern van je probleem. Je voelt meestal zelf wel aan of je de druppels nog nodig hebt. Stoppen moet wel altijd in overleg gebeuren.

Bloesemtherapie vervangt niet een bezoek aan je huisarts!