06 34 89 29 00 info@greetjedijk.nl

Het gaat om de mens en niet om zijn ziekte 

Hippocrates ( 480 v.Chr. – 370 v.Chr.) 

Wat kan ik voor je doen?

Je kunt bij mij terecht voor het verlichten van psychische, lichamelijke, leer- en gedragsproblemen.
Denk bijvoorbeeld aan: innerlijke onrust, depressiviteit, angsten en paniekaanvallen, burn-out, verdriet, woede en irritatie, spier- en gewrichtsklachten, eczeem, huid-, maag- en darmproblemen, concentratieproblemen, een negatief zelfbeeld en perfectionisme.

Maar ook bij klachten zoals migraine, hooikoorts, stemmingswisselingen, slaapstoornissen, een verstoorde hormoonhuishouding, KNO-klachten en problemen met de ademhalingswegen kun je bij mij terecht. 

Mijn behandelingen zijn geschikt voor (heel jonge) kinderen, volwassenen en ouderen en kunnen zonder problemen naast gewone reguliere behandelingen en medicijnen worden ingezet.

Naar je huisarts

Ga bij ernstige klachten of twijfels over je gezondheid altijd eerst naar de huisarts.

 De mens als een geheel

 

Ik werk vanuit de gedachte dat een mens een totaliteit is van verschillende aspecten. 
Echte balans bereik je volgens mij dan ook alleen door aandacht te besteden aan alle levensgebieden: je lichaam, je emoties, je gedachten, je relaties, je werk en je spiritualiteit.

Klachten vertellen iets over je innerlijk

Eén van de belangrijkste oorzaken van onbalans is stress. De emoties die daar het gevolg van zijn ontregelen de processen in je lichaam.
Denk maar aan angsten die onder meer je blaas- en nierfunctie en je hormoonhuishouding kunnen verstoren, langdurige spanningen die z’n weerslag hebben op je maag- en darmwerking, woede die je bloeddruk doet stijgen en ga zo maar door.

De connectie tussen ‘hoofd en lichaam’ komt zelfs terug in ons taalgebruik: we hebben kopzorgen, doen het in onze broek van angst, iets ligt zwaar op onze maag, enz. 

Door je van deze relatie bewust te worden heb je al een eerste stap gezet richting je herstel.

 

Natuurgeneeskunde

Binnen de natuurgeneeskunde vind je een breed scala aan milde, niet- verslavende therapieën zonder ongewenste bijwerkingen.

Deze therapieën vergroten je innerlijke stabiliteit en je vermogen om met stress om te gaan.  
Daarnaast versterken ze je zelfgenezend vermogen en je immuunsysteem.
Genezing komt dus van binnenuit.

Behandelen

Behandelen doe ik o.a. met bloesemtherapie, Schüssler celzouttherapie, spagyriek, energetische therapieën, voeding- en supplementenadviezen, homeopathie en fytotherapie.

Coaching

Coaching is vooral geschikt voor het verwerven van inzicht in het ontstaan van je klachten en om je te ondersteunen bij het aanbrengen van veranderingen in je levensstijl.

Duurzaam resultaat

Het herstellen en behouden van je natuurlijke balans is een belangrijke voorwaarde om niet alleen nu maar ook in de toekomst gezond te blijven.